БългарияПоследни новини

Нов ромски бунт във “Филиповци”, пратиха жандармерия (СНИМКИ)

Няколкостотин души се събраха в следобедните часове пред един от КПП-ата на столичния квартал “Филиповци”, за да протестират против противоепидемичните мерки. Към 17 часа обстановката се нормализира, след като хора от ръководството на СДВР дойдоха на място, за да преговарят с част от лидерите в квартал “Филиповци”, предаде БНР.

 

По-рано следобед около 500 души се събраха пред един от КПП-тата. Техните протести бяха основно заради това, че не са пускани да излизат от квартала.

 

роми, бунт, филиповци

 

Според източници от МВР обаче причината тези хора да не се пускат от квартала е, че нямат адресна регистрация, а някои от тях нямат дори и лични карти.

 

Въпреки това полицейското присъствие в района остава засилено. Части на жандармерията има разположени на всички изходи и входове на “Филиповци”, а хората, които влизат и излизат от квартала, са подложени на щателна проверка и трябва да разполагат с декларация или с бележка от работодател.

 

 

Преди дни, около Великден, недоволство имаше и в друг столичен квартал – “Факултета”. Там причините отново бяха същите – противоепидемичните мерки и засиленото полицейско присъствие.

 

роми, бунт, филиповци

 

“Факултета” и “Филиповци” бяха поставени под карантина със заповед на здравния министър Ананиев от 16 април, след като бяха разпознати като огнища на заразата Covid-19, след регистрирани 7 случая, към които по-късно се добавиха още 13.

 

Четирима починаха от COVID-19 ЗА 24 часа

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button