БългарияПоследни новини

Иззеха апаратура и документи от офис на ЛиЛана (СНИМКИ)

Апаратура и документи са иззети при обиск на офис в „Студентски град”. Помещението е свързано с търговско дружество, чиито собственици се проверяват за незаконно усвояване на евросредства, съобщават от прокуратурата.

 

При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.

 

апаратура, Лилана

 

От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и
други веществени доказателства.

 

Певицата ЛиЛана и брат й бяха задържани при операция на Спецпрокуратурата и МВР в София на 25 април.

 

 

В ареста обаче останаха Лилана и съдружникът й Мартин Димитров. А на брата на певицата Александър Деянов – Скилъра беше постановена гаранция в размер на 100 000 лева.

 

апаратура, Лилана

 

Те са обвинени за източване на евросредства по програма “Иновации и конкурентоспособност”. Според обвинението групата е закупила софтуер с евросредства, който впоследствие бил продаден на куха фирма у нас.

 

А реално продавач на системата е била компания от чужбина, която също не е разивала търговска дейност. Според прокуратурата организираната престъпна група е действала от 2016 година.

 

Търсят се над 90 души, пътували в самолет от Амстердам със случай на COVID-19

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button