БългарияНа Фокус

Пръстови отпечатъци разкриха още един от схемата с килограмите кокаин в София

Втори задържан във връзка с откритите 327 кг кокаин в “Студентски град”. 

 

По случая първоначално беше задържан и обвинен 31-годишният Николай Петров. В момента той е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от прокуратурата. 

 

Извършени са претърсвания и изземвания, осем ДНК-експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза.

 

От прокуратурата са привлекли втори обвиняем – М.Н. Той е задържан за 24 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

 

Същият е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение – 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. “Проф. Атанас Иширков” в ж.к. “Студентски град”, извършено в съучастие с Николай Петров.

 

Разследването продължава.

 

Припомняме, че Софийският градски съд остави в ареста за постоянно Николай Петров, заловен с близо 40 кг кокаин в колата си на 24 май. Това се случи при рутинна проверка.

 

В колата на Петров са намерили ключове за друга кола – Ситроен и гаражна врата в кооперация. Другият ключ е отворил наето и обитавано от обвиняемия Петров ателие на същия адрес.

 

При извършено претърсване са били намерени още 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки. От тях в трикрилен гардероб в спалнята – 248 пакета и в скрин в кухнята още 79 подобни пакета.

 

Всички те са били обозначени по различен начин – с лога на автомобили, с игрални карти. При извършен полеви тест на място веществото е реагирало на кокаин. В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна.

 

Адвокатът на Николай Петров – Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е лично на Петров и че именно той ще я разпространява.

 

Поиска клиентът й да бъде освободен под домашен арест, който да търпи в с. Златия и посочи, че мъжът трябва да се грижи за бременната си приятелка и болните си родители. Приятелката му била в седмия месец.

 

Съдия Николов обаче обясни, че гаджето му е било бременно, а родителите болни и към момента на извършване на престъплението и това не го е спряло.

 

Борисов: От 15 юни падат всички ограничения, освен социалните

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button