БългарияПоследни новини

Атака срещу Григор Димитров: Той знаеше, че е болен, но отказа да се тества

Тежка атака срещу най-добрия ни тенисист Григор Димитров след турнира в Хърватия. Дни след това стана ясно, че той е болен от коронавирус. А все повече гласове се надугат, казвайки, че той не се е чувствал добре още по време на турнира, но отказал да се тества.

 

Пожелалият анонимност човек говори пред Jutarnji list и директно обвини Гришо, че два дни е бил във видимо влошено състояние, но е отказал да се тества.

 

“Той е виновен за всичко, което се случи и за това, че се заразиха още хора. Поведението му е непростимо. Ако беше съобщил навреме, вирусът нямаше да се разпространи. Той застраши здравето на всички. Още в петък му беше зле, но отказа да се тества.

 

Предполагам, че е заразил останалите на баскетболния мач. Там играчите бяха в много близък контакт, имаше единоборства. Може това да се е случило и на вечерята, където друг заразен – Борна Чорич, седеше срещу него”, коментира организаторът на турнира в Задар.

 

В същото време сръбското издание Telefraf.rs твърди, че Гришо може би е бил болен още преди пристигането си в Сърбия, тъй като е бил твърде предпазлив и поведението му не съответствало на това на останалите, пише Гонг.бг.

 

Той не присъствал на разходката по улица “Скадарлия” с Джокович, Зверев и Тийм. Странял от феновете и единствен попитал дали трябва да носи маска при пристигането си на летището. Не блеснал и на корта, от което ставало ясно, че нещо не е наред с него, пише сръбската медия.

 

И НОВАК ДЖОКОВИЧ Е С КОРОНАВИРУС

 

Тенисист номер 1 в света Новак Джокович е с положителен тест за коронавирус. Заразена е и съпругата му Йелена. Двете им деца са с отрицателни проби, съобщава сръбският сайт “Блик”.

 

Джокович и семейството му се изследваха в Белград, след като стана ясно, че и други тенисисти, участвали в благотворителния турнир „Адриа тур”, дадоха положителни проби.

 

Заразени се оказаха Григор Димитров, сърбинът Виктор Троицки и хърватинът Борна Чорич. Всички те участваха в турнира, организиран от Джокович, като имаха мачове в Белград и в Задар, Хърватия.

 

Джокович няма никакви симптоми на заразата и се чувства добре. Той ще бъде изолиран за 14 дни, се казва още в информацията.

 

„Всичко, което направихме през последния месец, беше сторено с чисто сърце и най-добри намерения. Турнирът ни имаше за цел да обедини хората и да предаде послание за солидарност и състрадание, както и да даде поле за изява на тенисистите от Югоизточна Европа в момент, след като редица състезания бяха отменени заради пандемията.

 

Всичко беше организирано с благотворителна цел, в помощ на нуждаещите се. Фактът, че толкова много хора откликнаха, стопли сърцето ми”, казва Джокович в официално изявление.

 

Той изразява съжалението си за разпространението на заразата. „Надявам се, че вирусът няма да има сериозни последствия върху здравето на нито един от заболелите. В следващите 14 дни ще остана изолиран и ще повторя теста за коронавирус след пет дни”, пише още световният номер 1.

 

Намериха десетки хиляди левове и евро у наркогрупа в Сандански (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button