БългарияПоследни новини

Валери Симеонов: Доган искаше да купи и остров “Света Анастасия”

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов с разкрития за желанията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган по родното Черноморие. По думите му щенията на Доган се следели още от 2010 г., когато той обикалял крайбрежието и избирал къде да “дебаркира”. Коментара си Симеонов направи пред журналисти в парламента. 

 

“Ние следим апетитите на Ахмед Доган по Черноморието още от далечната 2010 г., когато с хеликоптер облиташе и избираше къде да дебаркира и да си направи база. Първото място, към което се беше насочил, се казва остров Света Анастасия. След като там не му се отвори парашутът, поиска да вземе военноморската база в Созопол, която е на провлака до града. И найнакрая успя да закупи девет декара от “Лукойл” през една депесарска фирма “Хермес солар”, каза Симеонов. 

 

И отново заяви, че неговата партия е била първата, организирала протести срещу Доган. 

 

“Сега само се говори как Христо Иванов е отишъл на “Росенец”. Поздравявам го, това е смела постъпка. Добре че отиде и всички вие отидохте с него и отразявахте, защото нас никой не ни отразяваше 2014 г, когато подавахме сигнали до РДНСК за тогава незаконното строителство, сега вече почти всичко е законно, подавахме сигнали за допълнителни строежи извън сграда, за промяната на вида на сградата – тя се води база за водни спортове, да ви прилича на такава? Това си е чист хотел. Подавахме сигнали в прокуратурата за незаконното преграждане с бариера на плажа”, продължи Симеонов.

 

СПИРАТ СТУДЕНИЯ РЕЗЕРВ?

 

Симеонов настоя за спиране на студения резерв. Причината – купуването на ТЕЦ “Варна” от страна Доган, който олучава милиони за т. нар “студен резерв”.

 

“Студеният резерв трябва да бъде много сериозно ограничен със заповед на министър Петкова, тъй като има много сериозни подозрения и упреци, че се злоупотребява с тези пари. Получават се едни милиони от държавата, срещу които съответните централи нищо не правят и не могат да осигурят допълнителни мощности, какъвто е смисълът на студения резерв”, каза Симеонов.

 

Той обясни, че ограничаването на студения резерв е било тема на разговора на коалиционния съвет вчера и било въпрос на дни той да бъде ограничен. От думите му стана ясно, че ограничението ще е близо 10 пъти.

 

Каракачанов: Оствка на ангро няма да подам, възможен е кабинет и без Борисов

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button