БългарияПоследни новини

Тройкаджии ще учат медицина

В годината на COVID-19, когато все по-често чуваме гласовете на лекарите и медицинските работници, готови да жертват себе си и времето си с близките, си струва да погледнем към бъдещето. И бъдещите лекари, които ще излязат от българските университети със специалност медицина.

 

В един от най-престижните ни инситути – Медицинския университет в София, въпреки провелия се входящ изпит, на ПЪРВО КЛАСИРАНЕ влизат момчета, изкарали по две тройки.

 

При максимален бал от 36, последните в списъка за първо класиране успяват да запишат с бал 25,04, което означава, че на кандидат-студентските изпити са изкарали тройки.

 

И докато всички се шегуваха какви ли ще са правистите ни, приети с матура, по-важно е да се запитаме какви ще са лекарите ни, приети с тройки. Какво ще са усвоили и какво ще прилагат, когато един ден станат представители на една от най-важните за обществото професии.

 

Възмутени реакции за ниското ниво в университетите у нас за специалност медицина заляха социалните мрежи:

 

 

“Българското образование достига нови дълбини и вече копае дъното. Излезе класирането за специалност медицина в “най-елитния” медицински университет в България – МУ-София.

 

Мъже вече се приемат с две тройки. Официално е.

 

Преди десетина години борбата за влизане беше безмилостно жестока и съществуваше реална конкуренция. Сега за мъже стигат две тройки.

 

После не се чудете защо медицината, базирана на доказателства, не се спазва у нас. Тайната на щастието е в ниските очаквания.”, пишат във Фейсбук групата “Българско рационално общество”.

 

 

Обсъдиха кой ще бъде уволнен от правителството

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button