БългарияПоследни новини

Гешев за протестите: Хората ги интересува само битовата престъпност

“София не е България”. Така главният прокурор Иван Гешев коментира днес продължаващите протести в страната. Той бе във Велики Преслав заради мащабна спецакция срещу битовата престъпност, която се провежда в три общини на територията на област Шумен.

 

“София и жълтите павета не са България, трябва ясно да бъде казано, хората ги интересува основно битовата престъпност и за нас това е приоритет, заедно с корупцията по високите етажи. Правата на всеки български гражданин свършват там, където ти нарушаваш, започваш да нарушаваш чужди права”, добави той.

 

Гешев отново се похвали с победа срещу битовата престъпност и спад при телефонните измами и кражбите. 

 

“Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпреки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите. Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една”, изтъкна Гешев, цитиран от Нова телевизия.

 

Той отчете като огромен успех и по-малкото случаи на телефонни измами. Тази година те са 30, а според Гешев толкова е бил броят им за ден преди години.

 

“Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност”, закани се главният прокурор.

 

И подчерта, че така държавното обвинение продължава работата по приоритетите си въпреки общественото напрежение и неспиращите искания за неговата оставка по време на протестите.

 

Откриха какво е отровило Марица, търсят виновника

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button