БългарияПоследни новини

Шофьори на джипове на протест, твърдят, че полицията лъже

Шофьори на джипове, които извозват туристи до Седемте Рилски езера се събраха на протест пред полицията в Дупница. Причината – вчерашното задържане на техен колега, за когото полицията съобщи, че нарочно е преминал през крака на служител на реда.

 

Протестиращите обаче заявиха, че това не било вярно. И категорично отрекоха твърденията на прокуратурата, която започна досъдебно производство по случая.

 

Шофьорите обясниха, че не са превозвали туристи, а са били за гъби в планината. Свидетели казаха, че бял джип е преследвал единия от шофьорите и не имало опит за прегазване на полицай.

 

„Тук съм, защото трябва да пуснат брат ми. Той е задържан неправомерно. Не съм свидетел на случая, но той е бил гонен и се е изплашил”, каза братът на задържания, цитиран от НОВА.

 

Малко по-рано съдът в Дупница наложи на задържания 32-годишен Иван мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Според магистратите е налице висока обществена опасност на извършеното деяние, както и възможност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие. 

 

Джипове продължават да качват туристи към Рилските езера, въпреки забраната и поставената бариера.

 

Полицейското присъствие в Дупница остава засилено. Продължава и разследването за изчезналия Янек.

 

52-ИЯТ ПРОТЕСТ: Надпис „Оставка или смърт“ се появи върху вековна църква (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button