Последни новиниСвят

Лукашенко обяви за фалшификация отравянето на Навални и заяви, че има доказателства

Беларуският президент Александър Лукашенко, известен като последия диктатор в Европа, обяви, че отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални е фалшификация и заяви, че има доказателства за това. 

 

По думите ми това е доказано от прехванат разговор между Берлин и Варшава.

 

“Преди изявлението на Меркел – тя каза, че на него, Навални, са искали да му запушат устата – ние прехванахме разговор. Както разбираме, Варшава разговаря с Берлин”, заяви Лукашенко на среща с руския премиер Михаил Мишустин, който пристигна в Минск.

 

“Прехвана го нашето радиоелектронно военно разузнаване. Защото там (на западните граници на Беларус – заб. ТАСС) са разположени части и ние, разбира се, водим борба с натовците и в радиосферата”, добави Лукашенко.

 

“Прехванахме интересен разговор, който – ще ви дам да го прочетете, ще го подготвим и ще го изпратим във ФСС (руската федерална служба за сигурност – б.р.)- отчетливо показва, че това е фалшификация. Никакво отравяне на Навални не е имало”, подчерта Лукашенко.

 

Припомняме, че вчера германското правителство обяви официално, че Алексей Навални е бил отровен с невропаралитично вещество от групата на “Новичок”. Опозиционерът все още се намира в кома, но състоянието му е стабилно, съобщават от берлинската клиника “Шарите”, където понастоящем се намира руснакът. 

 

ЕК с позиция за полицейското насилие у нас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button