БългарияПоследни новини

Райна Кабаиванска: Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите

Световноизвестната българска оперна певица Райна Кабаиванска коментира кратко протестите в България и ролята на президнета. В интервю за БНР тя определи хората, предизвикали размириците на 2 септемвруи в центъра на София като “организирана хулиганска тълпа”.

 

“Видях организирана хулиганска тълпа, която искаше смъртта на полицаите. Това доста ме шокира. Полицаите са държавни чиновници, не са врагове. Не можеш да искаш да ги убиеш. Не знам коя страна има право, но това много ме трогна – тази омраза към хора, които са наши братя. Защо толкова омраза?

 

Кабаиванска е на мнение, че президентът е излязъл от ролята си на обединител на нацията и е застанал от едната страна на протеста:

 

“Ако си президент, не си ли надпартиен президент. Това във всички конституции е основата за един президент. А тук видях президент, който е от едната страна. Това е, което ме шокира от едно гледане на българската телевизия”, каза пред националното радио оперната прима.

 

Кабаиванска е в България и от 8 до 24 септември в Нов Български университет тя ще проведе 20-ия си Международен майсторски клас за млади оперни певци.

 

Очаква се да се включат повече от 30 кандидати от 20 различни нации, съобщи Кабаиванска в интервю за БНР.

 

А онова, което търси у младите надежди на операта у нас е най-вече талант.

 

Директорът на „Хиполенд“: Вътрешният министър не знаеше за акцията

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button