БългарияПоследни новини

Директорът на АПИ в Стара Загора почина от коронавирус

Директорът на АПИ- Стара Загора Илия Златев е починал в инфекциозното отделение на старозагорската болница. Той е бил диагноститициран с коронавирус, а състоянието му се е влошило внезапно през последните няколко дни. Тогава е бил приет на лечение в болницата.

 

62-годишният мъж в последствие е бил поставен на апаратно дишане и в медицинска кома. Въпреки усилията на лекарите обаче Златев загуби битката с коварното заболяване. 

 

Илия Златев е роден на 31 август 1958 година в Стара Загора. Средното си образование завършва в Първа гимназия “Христо Ботев”, а висше – във ВИИ “Карл Маркс” в София, специалност “икономика”.

 

Осем години е работил в администрацията на Община Стара Загора, последните 4 от тях като зам.-кмет в екипа на д-р Евгений Желев.

 

Кариерата му продължава като търговски директор на “Захарни заводи” – Габрово. От 2008 до 2012 година е административен директор на Пътностроителна компания “Пи Ес Ай” с ресор “технически ремонт и поддържане на пътища”.

 

Златев оглавяваше старозагорските социалисти до пролетта на 2013 г., след което напуска БСП и става съучредител и общински председател на ПП АБВ в Стара Загора. От 2011 година е общински съветник. Семеен е. Има син, дъщеря и внук.

 

Предлагат 1000 лева глоба за родители, които не вземат детето си до час след като е проявило симптоми на коронавирус

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button