БългарияНа Фокус

Борисов: С ченгеджийските си номера искат да ни изложат

Премиерът Бойко Борисов на поредна обиколка и инспекции в страната. от профила си във Фейсбук, където бяха предавани на живо срещите му, той отново хвърли обвинения срещу опонентите си, като ги обвини, че “с ченгеджийските си номера искат да ни изложат”.

 

Борисов заяви, че ги оставя да си правят публични събития, а от ГЕРБ и правителството показвали какво са изградили:

 

“Много неща построихме в цяла България. С ченгеджийските си номера нашите опоненти искат да ни изложат, да ни запомнят хората с лошо. Но ние толкова сме направили, че можем всеки ден да показваме нещо ново. А те могат всеки ден да показват какво не са построили. Затова и преди да дойдем на власт Айтос нямаше пречиствателна станция и отпадните води се изливаха в морето. Чисто новата станция обхваща целия град и е на стойност 19 млн. лв. – осигурени по ОПОС”, каза Борисов.

 

 

Пречиствателната станция беше показана на Борисов от Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание.

 

 

Премиерът обвини политическите си опоненти, че могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция. 

 

“Тези които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция, те сеят омраза, а ние работни места”, каза пък той по време на инспекция на строеж на пътни участъци заедно със заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Бургас Димитър Николов.

 

Може да се предположи, че това е препратка към вчерашните думи на лидера на “Да, България” Христо Иванов, който заяви, че не изключва коалиция с ГЕРБ, но при всички положения без Бойко Борисов. 

 

От село Люляково Борисов каза, че допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат за малките и средни фирми, за да имат възможност да адаптират производството си за работа в условията на пандемия.

 

 

Там премиерът посети предприятие за автомобилни кабели и системи, ползващо подкрепата на държавата по линия на мярката 60/40 за запазване на заетостта.

 

Той потвърди и че се отпускат средства за изграждане на детски кътове във фирмите. 

 

Двама 17-годишни загинаха при тежка катастрофа край Бургас

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button