БългарияНа Фокус

Румен Радев: Делириумът на Борисов буди все по-голяма тревога

Президентът Румен Радев постави нова диагноза за психическото състояние на премиера Бойко Борисов. По думите на държавния глава министър-председателят изпада в делириум и има параноя. 

 

“Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, а гузната му съвест за скандала със снимките и записите му ражда параноя. Г-н Борисов превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя и е много трудно изобщо да се коментират версиите му на тази тема”, каза президентът по време на посещението си в Карнобат. 

 

И той, както Борисов, напоследък пътува все повече в страната и посещава различни населени места. От там той отправя посланията си към народа и заявява пред журналистите, че е време за промяна:

 

“Все повече граждани и организации, партии и сдружения изразяват подкрепа за позициите и тезите на президентската институция като фактор за реална промяна в България. Отдавна заявих, че подкрепям и ще продължавам да подкрепям всяка организация, партия и движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес”, каза още Радев. 

 

Той поздрави лидера на БСП за победата на вътрешнопартийните избори и заяви, че не го прави от пристрастие.

 

На въпрос дали усеща по-голяма подкрепа от БСП президентът отговори, че не коментира делата от кухнята на партии, но поясни, че ще използва случая да поздрави Корнелия Нинова за убедителната изборна победа, която само потвърждава нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се гради като силна опозиция.

 

“Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаем, че без силна и убедителна конструктивна опозиция всяка демокрация се разединява”.

 

Въпреки честите си обиколки в страната, Радев отново отрече да подготва политически проект. Целта му е да подкрепя всяка партия или движение, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес.

 

Държавният глава бе в Карнобат по повод празника на града. Той се включи в литийно шествие от храма “Св. Йоан Богослов” до площада “Трети март”, където започна празнична програма.

 

Борисов: С ченгеджийските си номера искат да ни изложат

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button