БългарияПоследни новини

“RESIGN”: Студенти протестираха срещу властта

И студенти се присъединиха към протестите с искане за оставка на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор. Пред ректората на Софийския университет се събраха млади хора от няколко висши учебни заведения в столицата с надписи “Оставка”, както и на английски – “Resign” и “Dismission”.

 

Според младежите правителството е допъснало прекалено много гафове и е време да си ходи. 

 

“Студентите винаги са били будни, информирани и бдящи за случващото се в страната. Сега е време да го покажем с ясно изразени действия и позиции. Разпадът на правосъдната система през последните години и особено действията на главния прокурор Иван Гешев ни принуждават да изразим гласно своята гражданска позиция”, мотивират заявката си студентите.

 

Организатори на протеста са студенти от Юридическия факултет на СУ, но към тях се присъединиха и такива от УНСС и Техническия университет. По-рано учени от БАН също заявиха подкрепата си към антиправителствените протести.

 

“Събира ни непоносимостта, недоверието, отвратеността от всички гафове, които се случиха през последните месеци, епитетите с които ни наричат”, обяви пред bTV студентът от Юридическия факултет на Софийския университет Николай Йорданов.

 

Студентите заявиха, че няма да затварят булеварда пред университета. 

 

ЕВРОПА ВЪВ ВТОРАТА ВЪЛНА: Извънредно положение и затваряне на заведения

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button