Последни новиниСвят

Байдън заплаши да изгони Тръмп от Белия дом, ако той откаже да си тръгне

Въпреки че изходът от президентските избори в САЩ вече е ясен, продължават пререканията между двамата претенденти – победителят Джо Байдън и победения Доналд Тръмп. 

 

Говорител на Байдън заплаши “да изгони” сегашния президент Доналд Тръмп от Белия дом, ако той откаже да признае поражението си.

 

“Американците ще решат изхода на тези избори. А американските власти са напълно способни да изгонят натрапниците от Белия дом”, заяви категорично говорителят на Байдън, Андрю Бейтс още преди изходът от битката да е ясен.

 

А в първата си реч след обявяването на резултатите, които ми донесоха победата, Байдън обеща обединение за Америка. 

 

“Сега е време за изцеление в Америка”, каза Байдън.

 

По думите му той ще управлява като президент, а не като представител на Демократическата партия и мандатът, даден му от народа, е за двупартийно сътрудничество. Байдън обеща кабинетът му да изглежда така, както изглежда Америка, и да се постарае да внесе промяна в статуквото опонентите да биват възприемани като врагове.

 

Доналд Тръмп обаче все още отказва да приеме загубата и обвинява Байдън, че неправомерно се е обявил за президент:

 

“Всички знаем защо Джо Байдън се е втурнал да се представи невярно за победител и защо съюзниците му в медиите полагат толкова усилия да му помогнат: те не искат истината да излезе наяве. Простият факт е, че тези избори далеч не са приключили. Джо Байдън не е удостоверен за победител в никой щат, камо ли в силно оспорваните щати, където ще има задължително повторно преброяване на гласовете, или в щати, където предизборният ни щаб има валидни и легитимни законови оспорвания, които биха могли да определят окончателния победител. В Пенсилвания например нашите законни наблюдатели не получиха смислен достъп да следят процеса на преброяване. Законните гласове решават кой е президент, а не медиите”, се казва в изявление на Тръмп.

 

Той се закани, че още от понеделник екупът му ще започне съдебни битки за резултата от изборите. 

 

“Американският народ има право на честни избори: това значи да се преброят всички законни бюлетини и да не се броят никакви незаконни бюлетини. Това е единственият начин да се гарантира, че обществеността има пълно доверие в нашите избори. Шокиращо е, че предизборният щаб на Байдън отказва да приеме този основен принцип и иска да се броят бюлетини, дори ако са фалшиви, подправени или пуснати от лица без избирателни права или починали хора”, се казва още в изявлението на настоящия държавен глава.

 

По-малко тестове, по-малко заразени. Броят на починалите остава висок

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button