БългарияПоследни новини

Манолова и “Отровното трио” с общ протест: Направиха полева болница под прозорците на властта (ВИДЕО)

“Отровното трио”, което неотдавна обяви край на обичайните вечерни протести в столицата, и движението “Изправи се.БГ” на Мая Манолова направиха днес обща протестна акция. Те разпънаха болнични легла и сложиха на закачалки медицински престилки под прозорците на Министерския съвет в протест под мотото “Леглата не лекуват сами”.

 

Заглавието на протеста е препратка към непрекъснатия призив на управляващите болниците да разкриват допълнително легла за пациенти с коронавирус на фона на растящия брой заразени и починали медици. Според “Отровното трио” и Мая Манолова в здравната система има хаос. 

 

 

“Борисов е напълно неадекватен при управлението на втората вълна на COVID кризата. Девет месеца не му стигнаха за план, а хората умират в линейки, по домовете си, отказва им се помощ. В някои случаи цената на живота е приравнена на цената на PCR тест, без който не те приемат в болница. Борисов и правителството са вредни за здравето на българския народ”, каза по-рано Манолова и призовава Борисов за оставка.

 

Протестът започна около 12 часа на обяд с викове “Оставка!” и “Затвор!”. Неочаквано обаче се появиха и контрапротестиращи, които към тези викове добавиха освирквания, насочени към Мая Манолова. 

 

 

Като Иван Георгиев се представи лидерът на контрапротестната проява. Според него точно Мая Манолова, която има дълъг стаж като депутат, няма право да протестира с искане за по-добро здравеопазване, защото в парламента е имала възможност да направи всичко необходимо да има такова в България. Той беше категоричен, че е несъстоятелно да се твърди, че няма PCR тестове, след като всеки ден се правят хиляди такива.

 

Стигна се до словесни пререкания, но не и до физическо насилие. Полицията помогна контрапротестът да бъде разпръснат и около 13 часа обстановката се успокои. 

 

По-рано, преди идването на контрапротестната група, Мая Манолова и екипът й заявиха още две протестни прояви, които ще се проведат утре.

 

Едната е пред централата на ВиК оператора в столицата, която се намира в центъра – в бившият ЦУМ според Мая Манолова, а другата ще бъде от 18:00 часа пред здравното министерство.

 

Пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ обясни, че самото трио все още не е организирало следващата си протестна проява, но съвсем скоро ще я обяви.

 

Това пък е втората протестна акция, организирана от “Отровното трио” след края на демонстрациите в Триъгълника на властта. Миналия петък Хаджиегенов, Бабикян и Минеков призоваха гражданите да оставят старите си обувки пред Министерския съвет в рамките на протеста “Изтърканите обувки на 2 млн. българи”. 

 

Демонстрацията символизираше всички граждани, напуснали Родината, което според “Триото” се е случило заради управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. 

 

Нов погром в бежанския лагер в Харманли: Замеряха се с камъни и пръчки след скандал между сирийки

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button