БългарияПоследни новини

От COVID-19 си отиде директорът на болницата в Провадия

Д-р Светослав Неделчев, управител на МБАЛ “Царица Йоанна-Провадия“ се превърна в поредния български лекар, изгубил битката с COVID-19. В своя публикация от Българския лекарски съюз изказаха съболезнования към близките и семейството му. 

 

“С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега, който загуби битката с Covid-19.

 

Специалистът по нервни болести и дългогодишен управител на болницата в гр. Провадия ни напусна в разцвета на силите си, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг и се грижеше за своите пациенти”, пишат от БЛС.

 

Преди седмица състоянието на управителя на болницата се усложнява. Прелели му кръвна плазма и се почувствал по-добре. После обаче пак се влошил, съобщи Нова телевизия.

 

Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болницата д-р Иво Гочев е притеснен и за останалите лекари от персонала.

 

„70% от персонала и като сестри, и като лекари са пенсионери. Аз също съм пенсионер. Повечето от колегите са на доста пределна възраст и е грехота да ги вкараме в COVID-отделението. Пулмологът е на 83 години”, каза той.

 

Освен от пулмолог на достолепна възраст, пациентите в болницата се лекуват и от болен с коронавирус невролог.

 

„Той се разболя от COVID-19. Сложиха го горе в отделението, но той изяви желание да работи. Облича се с необходимите предпазни средства и изкарва по 24 часа”, разказва д-р Иво Гочев.

 

Отиде си големият Армен Джигарханян

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button