България

Ангел Джамбазки: Граничните райони са оставени на заден план при транспортната свързаност

Нужно е подобряване на трансграничната стратегия, като се обърне внимание на интермодалната свързаност в Югоизточна Европа. Все още ТЕН-Т мрежата е силно недоразвита. Граничните региони са много важни и неправилно оставяни на заден план, по отношение на жп свързаността.

 

Това каза от трибуната на ЕП Евродепутатът от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки. По думите му много работа е свършена, но са необходими още усилия.

 

А изоставянето на транспортната свързаност на граничните райони се дължи до известна степен на отказа на Република Северна Македония да изгради своята част от Транспортен коридор №8, смята Джамбазки:

 

“Ярък пример е неосъществената жп връзка между България и Северна Македония, заради нежеланието на властта в Скопие да построи така наречения коридор № 8, който ще свърже Черно и Адриатическо море, което ще бъде в полза на целия южен фланг на Европейския съюз. “

 

По думите му особено в условията на пандемия ярко проличаха нуждите от жп транспорт. А за пълното му изграждане са нужни средста и инициативи:

 

“Нужни са повече законодателни мерки, финансиране и повишаване на способностите на железниците на източния край на ЕС, за да се реформират бързо и качествено, което да създаде висока конкурентоспособност”, коментира евродепутатът.

 

 

Джамбазки: Появата на Ердоган на конференцията на ДПС е опасна за България

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button