БългарияПоследни новини

“Вече сме без вода и храна и ни е много студено”: Българи остават блокирани четвърта нощ в Дувър

Въпреки че бяха взети спешни мерки полетите от Великобритания и Северна Ирландия до България да бъдат възобновени, десетки българи все още остават блокирани на пристанището в Дувър. Те ще прекарат четвърта нощ в колите си, а някои вече са останали без вода и храна. 

 

„Тук има струпване на много българи. Вече сме без вода, без храна и ни е много студено. От около 4-5 часа пристанището е затворено в двете посоки”, разказа пред Нова ТВ Мария Йорданова.

 

Във Франция от Великобритания с приоритет минават англичани и французи, разказват нашите сънародници. 

 

Нужен е отрицателен тест за коронавирус. На разположение е и английската армия.

 

„Казаха ни, че ще правят тестове. Видяхме хора от армията, които са дошли. Никъде обаче не виждаме мобилна лаборатория, където да ни направят изследването. Не са започнали да правят тестове”, добави Йорданова.

 

След тестовете се появи и друг проблем.

 

„Фериботите към Франция не работят цял ден. Дойдоха пълни, връщаха се празни и спряха да пътуват. Обяснението на полицаите е, че има спор между Англия и Франция за товарните автомобили”, каза още българката.

 

Чакането доведе до напрежение, а то – до протести.

 

„Група румънци са блокирали пътя и не може да се минава нито пеш, нито с коли. Опашката за ферибота е на около 27 мили от всички страни”, разясни Мария.

 

Така, възможен остава пътят назад – към летищата. Страната ни реши спешно да възобнови полетите, за да приберем сънародниците си за празниците.

 

Пълната заповед за полетите от Великобритания и Северна Ирландия

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button