БългарияПоследни новини

От спомени за починалите близки до пожелания за здраве и благодарност: Политиците с послания за Коледа

Политиците у нас използваха социалната мрежа Фейсбук, за да отправят поздравленията си към българските граждани.

 

Премиерът Бойко Борисов акцентира върху радостта близките и приятелите ни да са здрави в тази обстановка:

 

“Честито Рождество Христово! Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по – добри и светли дни.

 

Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора – ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата.”

 

 

Президентът Румен Радев призова да бъде единни:

 

“Честито Рождество Христово!

 

Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство.

 

Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни.”

 

 

Председателят на народното събрание Цвета Караянчева направи видео обръщение към българите. Тя се се обърне най-вече към онезии, чиито близки е отнела пандемията.

 

“Днес обаче искам преди всичко да се обърна с болка към онези български семейства, които загубиха свои близки, след като пандемията преобърна живота ни. И край моята коледна трапеза ще има един празен стол – столът на моя силен, добър, благороден баща.”, каза Караянчева, която тази година загуби баща си в следствие на пандемията.

 

Тя изказа съболезнованията си към всички, които са загубили близък човек.

 

“Да изкажем почит пред паметта им като пазим себе си и околните, за да помогнем за ограничаването на заразата и да облекчим огромната тежест върху нашите герои медици. Дори в най-трудните моменти Коледа винаги носи утеха и оптимизъм. Вярвам, че с идването на ваксините животът постепенно ще започне да се връща към обичайния си ритъм, но също така вярвам във важността на един друг тип имунитет, имунитетът срещу цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния. А изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас”, подчерта Караянчева.

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува своя снимка на празничната трапеза и написа:

 

“Честито Рождество Христово!

 

Нека има здраве, топлина в домовете ни и благоденствие по българската земя.

 

Колкото и да е трудно, можем заедно да се справим с всички предизвикателства.”

 

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново отправи благодарност към медиците, които се грижат за всички болни от коронавирус у нас:

 

“Честито Рождество Христово!

 

Желая здраве на Вас и Вашите семейства!

 

Днес, когато много от нас ще чуем близки и приятели само по телефона, да помним, че животът е най-големият подарък.

 

Да помним, че държим животът в ръцете си и го правим заедно. Дори когато не ни се вярва, от нас зависи, от грижата и обичта, които даваме.

 

Днес, на Рождество, благодаря отново на нашите лекари, медицински сестри, лаборанти и санитари. Благодаря им за смелостта, въпреки страха от неизвестното, за борбата, от която не се отказват, въпреки загубите, за издръжливостта, въпреки пропуснатите мигове с техните семейства.

 

Днес те са част от семейството на всички нас!

 

Благодаря на всички Вас, с които преминаваме заедно през това изпитание.

 

Желая Ви светли и благословени празници! “

 

 

„Светли празници, приятели! Много здраве, успехи и с България в сърцата – напред!”, написа във Facebook лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 

 

“Честито Рождество Христово! Здраве, мир, обич и топлина за всички, написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Facebook. Нека не ни напуска силната вяра, че заедно, с мисъл и грижа за другия ще се справим с всяка трудност! Да не спираме да творим добро”, пише още вицепрезидентът в социалната мрежа.

 

„Нека се вслушаме в посланието на Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникии. Нека се обединим и да бъдем здрави, за да излезем от това изпитание по-силни!”, написа земеделският министър Десислава Танева, споделяйки посланието на митрополита.

 

„В навечерието на светлия празник Рождество Христово бих искал да пожелая на хората на изкуството и на културата да продължават да носят у себе си онази вътрешна сила, която само те притежават и която има способността да дарява всички, докоснали се до нея, с мъдрост, спокойствие, хармония. Преодолявайки изпитанията на времето, Вие носите нова надежда за една по-здрава, по-благодатна, по-спокойна и богата на постижения и сбъднати мечти 2021 година. Благодаря Ви за това, че положихте неимоверни усилия да останем единни в ужасното изпитание, наречено „пандемия“, както и за непримиримия Ви дух, който Ви отличава като създатели и пазители на най-важните опори в живота ни. Вие сте героите, нашето най-силно оръжие, благодарение на което сме оцелели през вековете като нация. Затова и вярвам, че заедно ще продължим да преодоляваме и предизвикателствата, пред които сме изправени в момента. Пожелавам си да успеем да се преродим духовно в една по-добра за всички нас 2021 година! Светли и спокойни празници!”, пожела министърът на културата Боил Банов.

 

„Честито Рождество Христово! Пожелавам ви много нови дни пълни със здраве, благополучие и обич!”, написа социалният министър Деница Сачева.

 

„Един от най-светлите християнски празници е на 24 декември -Бъдни вечер. Броени часове ни делят от тихата и свята нощ, в която ще се поздравим с Рождество Христово!Но и в миналото, и днес, Бъдни вечер се свързва с вярата, вярата в чудесата. Тази година Бъдни вечер и Коледа са по-различни. Заради това, че не можем да сме заедно с близките си, както обикновено, че много преминаха през изпитанието ковид, че някои загубиха работа и препитание, а други свои близки. Но и тази година на изпитание не заличи надеждата, че в нощта преди Коледа се чуват всички молитви за здраве, щастие, плодородие и обич. Нека топлината, вярата и уютът на днешния ден да ги има през цялата година. Пожелавам ви в тази тиха и свята нощ здраве и благоденствие за всеки, благодат, мир и разбирателство за народа ни, единение и просперитет за страната ни! Вярвам, че заедно ще се справим с всички изпитания на делника. Честит празник на празниците, Весела Коледа!”, пожела министърът на туризма Марияна Николова.

 

Борисов на инспекция и на Коледа – разгледа инсталация за отпадъци и коментира Брекзит

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button