БългарияНа Фокус

Ваксинацията започва – ето кои ще са първите имунизирани българи

Днес точно в 10 часа ще започне кампанията по ваксинацията у нас. Първият ваксиниран в столичната болница “Св. Анна” ще бъде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

 

Точно минута след него във ВМА ще се ваксинира директорът на болницата ген. Венцислав Мутафчийски. След него, личен пример ще дадат редица знакови имена в родната медицина, сред които проф. Никола Владов, професор Крум Кацаров, професор Илия Салтиров и т.н.

 

А след министъра в “Св. Анна” ще се имунизират д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на лечебното заведение и понастоящем ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ.

 

Минута по-късно ще стартира и имунизацията в Пловдив. Там първото ваксинирано лице ще бъде шефът на Българския лекарски съюз Иван Маджаров.

 

След него ваксина ще бъде поставена на Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение.

 

В Бургас в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ първата имунизация срещу COVID-19 ще получи Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика.

 

След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти.

 

Имунизацията започва едновременно в София, Пловдив и Бургас.

 

Борисов и Ангелов провериха как се съхраняват ваксините в Пловдив (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button