БългарияНа Фокус

Борисов: И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Черепа

“Не могат да ми прикачат никого.” Така премиерът Бойко Борисов отговори на вчерашния коментар на президента Румен Радев, че е ортак с Пеевски. Министър-председателят се появи изненадващо по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб видимо ядосан. 

 

„Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Те, когато се отчаят, вадят тази тема. ДПС си е партия, която си има председател. И етническата карта е нещо, с което никой не трябва да си играе. Аз съм започнал да печеля изборите мажоритарно, сам. Ердоган не знам какъв е беше тогава, за да кажат, че аз съм му протеже”, коментира Борисов.

 

И зави: “И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Черепа.”

 

По този начин премиерът обвини президента, че има взаимоотношения с бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, чийто прякор е Черепа. 

 

Борисов допълни, че с Пеевски не се е виждал от години и допълни, че когато противниците му се “отчаят”, вадят тази тема. 

 

И заяви, че ДПС са подкрепяли предложени на ГЕРБ в няколко случая:

 

“ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента – покупката на Ф-16, евроатлантическия път, Истанбулската конвенция, толкова – в нито едно друго нещо. От години не съм го виждал. Когато спихнат и нямат идеи, и вадят това”, каза още Борисов.

 

А по повод Ердоган допълни:

 

“ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което не трябва да се играе. Особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно. Да се вкарва президент на друга държава е вътрешно махленско, защото спорът отдавна не е политически, а вътрешно махленски, за съжаление… Видят ли, че са на зор, вадят тази тема. Аз съм започнал да печеля изборите сам, мажоритарно, като кандидат за кмет на София, аз съм си побеждавал сам и българският народ ми е дал своето доверие. Ердоган май тогава беше кмет. Да кажат, че ми е помагал… Това, че президент на една държава ме уважава и ме нарича приятел – това е само добре. Същото правят и президентът на Сърбия, на Гърция, на Румъния. И затова ако има конфликт – от ЕС казват: опитайте с дипломация. С нашите съседи мюсюлмани ние водим най-добрата политика и дипломация”.

 

Спорът между президента и премиера тръгна от датата за изборите. И днес Борисов коментира тази тема, като заяви, че още преди месец Радев е казал коя ще бъде датата на изборите, но още не е издал указ за това:

 

„Потвърди я на 19 декември. Тогава в болниците има 7000 души. Днес имаме 4262-ма в болници. Кой диктува на президента датата 28 март и кой, виждайки, че в момента ГЕРБ е първа политическа сила, желае да ги отложи”, попита Борисов.

 

И обвини президента, че се допитва до здравни експерти по темата:

 

„Правомощието на държавния глава е да избере датата за избори. Много нечистоплътно е да искаш от здравните власти да ти дадат прогноза за март”, заяви още Борисов и увери, че ГЕРБ ще се подготвят за вота.

 

“За радост, имаме изключително компетентен щаб и мерките са най-меки и най-щадящи психиката на хората, и в същото време дават възможност на икономиката да работи, да се покрият огромните разходи от пандемията”, изтъкна премиерът.

 

Над 200 души от Калофер искали да платят глобата на кмета, той не е съгласен

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button