БългарияПоследни новини

От февруари учениците ще се редуват в училище

“Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове. Но до пролетта ще бъдем в умерен вариант, като редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение”, това каза министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

 

Коментарът на просветния министър дойде след като няколко пъти премиерът Бойко Борисов подчерта, че през февруари и големите деца ще се върнат в училище. Той разпореди на министрите Вълчев и Ангелов да изготвят план за това. А връщането в класните стаи ще става при строги правила. 

 

“Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения. Следим ситуацията седмица за седмица. Голямата опасност сроред мен е новият щам от Англия”, допълни министър Вълчев.

 

Министърът отново бе категоричен, че въпреки затворените училища, не е губено време:

 

“Няма да се отложи завършването на срока. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, дори там, където няма устройства. Имаме обхватно компесаторно обучение. Само 1% не участват по никакъв начин в обучението”, категоричен бе Вълчев.

 

Няма и разговори за отлагане на зрелостните изпити:

 

“Засега не смятаме да се изместят датите за матурите. Имаме създадена организация за провеждането им”, информира министърът.

 

А по отношение на ваксинацията на учителите министърът коментира:

 

“19 000 учители са заявили желание да се ваксинират и продължават да се записват. В това число не влиза непедагогическият персонал, където също има много желаещи”, заяви образователния министър.

 

Относно обявената от президента Румен Радев дата за изборите 4 април министър Вълчев не вярва, че това решение ще стимулира избирателната активност.

 

Само 5% положителни тестове за COVID-19 за денонощие

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button