БългарияНа Фокус

Борисов: Не ви ли е срам да правите така с децата? Оставете ги на мира!

По време на днешната си инцпекция премиерът Бойко Борисов отправи критики към хората, които използват деца в предизборната кампания още преди официалното й начало.

 

Първо той се обърна гневен към протестиращите пред дома му в Банкя, където живеят неговата дъщеря и внуци:

 

“Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони – не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Това ли е върховенството на закона, това ли са демократите”, попита Борисов и добави:

 

“Докато ние правим така, че хората да живеят в по-добра среда, те отишли, шпицкомандите на Радев, Мая и подобни политици – децата ми реват у нас, внуците реват – тези са демократите”, отбеляза Борисов.

 

 

Докато премиерът беше на инспекция, автомобилно шествие тръгна от БНБ в София и стигна пред дома му в Банкя, където се намират дъщеря му и внуците му. 

 

С викове “Мутри вън!” демонстрантите, организирани от “Системата ни убива” и „Референдуми за справедливост” поискаха оставката на правителството. Обявиха, че го правят пред дома на Борисов, защото протестите им пред Министерски съвет не били чути. 

 


 

“От 5 март имаме палатков лагер пред МС и тъй като за цяла година премиерът не намери сила, смелост, достойнство да дойде и попита какво искаме, конкретно днес подкрепяме “Референдуми за справедливост”, каза Вера Иванова пред NOVA.

 

“Ако държи на това, че е такъв сериозен човек, държавник, мъж, ще бъде там”, добави протестиращ.

 

Междувременно в Ямбол Борисов коментира и тиражираната в медиите през последната седмица за участието на сина на президента на купон. И заяви, че познава Георги Радев. Борисов заяви, че и той трябва да бъде оставен на мира:

 

“Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам – познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира!”, каза Борисов гневен.

 

Той нарече простестиващите пред дома му провокатори:

 

“На снимка ще им ги пратя и ще ги питам демократи ли сте вие, върховенство на закона ли е това, какво искате вие? Провокации, да се бият ли хората, докато ние правим това”

 

Премиерът Бойко Борисов коментира темата в Елхово, където направи оглед на изградената пречиствателна станция за отпадни води. Благодарение на проекта ще се преустановят наводненията в ниските части на Елхово.

 

Инвестицията е за около 19 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма “Околна среда”. Извършва се и частична рехабилитация на ВиК мрежата.

 

НАД 6,6 МЛРД. СА ИНВЕСТИРАНИ ЗА ДОХОДИ И ПЕНСИИ

 

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов при посещението си Ямбол днес, предаде правителствената информационна служба.

 

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също е бил с премиера, е заявил, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 на сто. За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 на сто.

 

“Местната и централната власт работят в пълен синхрон”, е отбелязал още премиерът Бойко Борисов и е изтъкнал подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете.

 

В Ямбол министър-председателят е направил оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град.

 

 

Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма “Околна среда” и е на обща стойност от близо 45 млн. лв.

 

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7, 3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала “Диана”.

 

В рамките на предходните две години общината е била подпомогната с над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на р. Тунджа. Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника “Никола Йонков Вапцаров”, се посочва в информацията на правителствената информационна служба.

 

Близо 1000 новозаразени с COVID-19 у нас, над 300 души са в тежко състояние

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button