Последни новиниСвят

Тестват върху деца ваксината на AstraZeneka

Изследователи от Оксфордсия университет започват нови изпитвания, за да установят дали разработената от тях ваксина срещу коронавирус, съвместно с компанията AstraZeneca, е ефикасна върху деца и подрастващи, предаде ДПА.

 

Препаратът ще бъде тестван върху 300 доброволци на възраст между 6 и 17 години. Андрю Полард, ръководител на изпитванията с оксфордската ваксина припомни, че повечето деца са сравнително рядко инфектирани от коронавируса.

 

При все това е необходимо да се провери безопасността и имунната реакция спрямо ваксината от страна на децата и младите хора.

 

Първите тестове ще започнат този месец. Те ще стартират с имунизирането на 240 деца, докато останалите ще получат контролно лекарство.

 

Ваксината се прилага на възрастни от седмици. Експерти педиатри считат, че COVID-19 може да причини смърт и сериозни заболявания сред децата, но подобни случаи са рядкост. Досегашните проучвания установиха, че детската смъртност от патогена е значително по-ниска, в сравнение с тази от групата на възрастните

 

Борисов: Не ви ли е срам да правите така с децата? Оставете ги на мира!

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button