БългарияНа Фокус

УМБАЛ Бургас: Починалата родилка с коронавирус сама отказа болнично лечение

От УМБАЛ Бургас коментираха публикациите, че починалата родилка Лора Янева е била върната от болницата в града, тъй като е нямало места, за да бъде приета в лечебното заведение. Нейния приятелки писаха във Фейсбук, че тя е направила опит да постъпи в болницата на 17 март, но е била върната. 

 

Ето какво отговарят на това от болницата в Бургас:

 

“Във връзка с публикации в медии и слухове, разпространявани в социални мрежи за отказан достъп до лечение на родилката Лора Янева, споделяме хронологията на нейния престой в УМБАЛ-Бургас. Листа от преглед при първото й посещение доказва, че въпреки преценката на дежурния лекар, че е за болнично лечение, тя сама е декларирала отказа си. Твърденията, че е била върната, категорично не отговарят на истината. Поднасяме съболезнованията си на семейството и съжаляваме, че се налага да разпространяваме тази информация, но публикуването на неистини не е в полза на обществото ни и още повече обезсърчава усилията на лекарските екипи, които дават и невъзможното от себе си, за да помогнат на всеки свой пациент”, се казва в официалната позиция на лечебното заведение.

 

Припомняме, че Лора бе приета в болницата на 19 март, а на 23 март състоянието й се влоши и тя бе интубирана. Дъщеричката й бе родена със секцио по преценка на лекарите в седмия месец. Майката обаче издъхна в събота след усложнения в следствие на коронавирусна инфекция. 

 

По случая министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов разпореди проверка на Изпълнителна агенция “Медицински надзор”. Вече е започнала и вътрешна проверка в УМБАЛ Бургас. 

 

Починалата родилка с COVID-19 от Бургас била върната от болницата, нямало места

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button