БългарияПоследни новини

Борисов за раздора със Слави: Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу

Премиерът в оставка Бойко Борисов отново се появи пред журналисти тази сутрин, когато бе изписан от “Софиямед” след операция на коляното. Той коментира актуалните политически теми и отговори на въпроса как се е стигнало до развалянето на отношенията му със Слави Трифонов с думите:

 

„Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу”. 

 

И разказа история от миналото:

 

„Ще кажа една история, защото Иван Костов го уважавам. Бяхме веднъж със Слави Трифонов на кино и срещнахме Костов със съпругата му в киното. Здрависа се с мен. Слави му подаде ръка, а той си прибра ръката в джоба. Партията на Костов днес подкрепя партията на Слави”, заяви Борисов.

 

Борисов заяви категорично, че ако преговорите с ДБ и ИТН се провалят, ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство. От двете формации вече обявиха, че няма да разговарят с ГЕРБ за съставяне на кабинет – “Демократична България” са го направили писмено, а от партията на Слави Трифонов предстои да дадат негативен отговор.

 

 

По време на изявлението си лидерът на ГЕРБ обяви, че подкрепата за правителство на “Има такъв народ”, която всички декларират, е капан. 

 

„На Слави на мястото щях много да се плаша. Ако не ти поставят никакви условия, значи, че ти готвят капан”, заяви Борисов.

 

Той бе категоричен, че няма да се кандидатира за президент:

 

„Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието, и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!”, каза премиерът в оставка. 

 

И заяви, че подозира политическите партии в безотговорност и страх:

 

„Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх”, посочи още той.

 

„Ако не направят кабинет със 165 депутати, а започнат да шикалкавят, значи са страхливци”, каза Борисов.

 

И отново заяви, че е готова да даде символичен брой депутати в името на стабилността:

 

„Един символично винаги ще им дам. Но те имат 165. Ако е за символиката, ще им дам”, каза Борисов.

 

Война на декларации в парламента

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button