БългарияНа Фокус

Бившият градски прокурор на София, негови колеги и следователи са на разпит в МВР

Тази сутрин висши прокурори и следователи са получи телефонни обаждания, с които са призовани да дадат показания по разследване на ГД “Национална полиция”, без да е уточнено какво е разследването, предава БНТ.

 

Привикването се извършва две седмици след като ДАНС влезе на проверка в специализираната прокуратура.

 

Магистратите се ползват с функционален имунитет и без той да е свален не могат да бъдат разследвани за действия свързани с изпълнение на служебните им задължения.

 

Пред националната телевизия Сийка Милева, говорител на главния прокурор, потвърди, че висши магистрати са викани в ГДНП, но не знае по какви обстоятелства.

 

Бисерка Стоянова – следовател от Националната следствена служба, е сред призованите от Чуков, разследвщ полицай от ГДНП.

 

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов е бил сред виканите на разпит в ГДНП.  Кокинов каза, че е питан за факти отпреди 12 години, подробности за които той не помни.

 

Кокинов е питан дали може да даде телефонния номер на Бойко Найденов, който беше директор на Националното следствие. Изпълняваше и функциите на главен прокурор, след като Борис Велчев стана Конституционен съдия до избора на Сотир Цацаров за главен прокурор.

 

В рамките на работата по конкретен сигнал в ГДНП се извършва проверка.

 

В хода ѝ бивши магистрати и действащ служител на Националната следствена служба, в качеството му на гражданин, са били поканени в главната дирекция, за да дадат писмени сведения, съобщиха за “По света и у нас” от МВР.

 

Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума.

 

Обирджията от Дупница каза къде е скрил парите, оказа се бивш полицай и син на общински съветник

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button