БългарияНа Фокус

Опасна жега в 12 области у нас

Горещата вълна, обхванала страната, продължава и днес. В 12 области е обявен предупредителен жълт код за високи температури. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Там температурите ще достигат до 38 градуса. 

 

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщават от НИМХ. Има и условия за градушки.

 

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

 

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 20°.

 

По Черноморието над повечето райони ще преобладава слънчево време. И там ще се развива купесто-дъждовна облачност, на местаи ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

 

0.6% положителни тестове за коронавирус у нас, в 4 области няма нито един

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button