БългарияПоследни новини

ГЕРБ алармира: Служебният кабинет готви увеличение на корпоративния данък

Увеличение с 15% на корпоративния данък готви служебният кабинет. За това алармираха на брифинг от ГЕРБ. От партията съобщиха, че са се информирали за заявеното желание от страна на служебния кабинет от информация в сайта на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

 

“Заявеното желание е увеличение на минимална ставка от 15%. За всички работещи това означава минимално 50-процентно увеличение на данъка. Няма ефект за оценка за въздействие върху бизнеса, върху инвестиционния климат”, каза Александър Иванов. 

 

„Защо финансовият министър не даде пресконференция и не осветли това свое решение? Кой го притисна и в коя стаичка? Ние сме длъжни да споделим нашите опасения, че това влияе зле на привличането на нови инвестиции у нас”, каза още Иванов.

 

А Томислав Дончев попита:

 

„Откъде българските граждани, предприемачи, работещи, трябва да научат, че правителството се е присъединило към инициативата на Г-7 за увеличаване на данъците?”

 

Бившият социален министър Деница Сачева обяви, че повишението на ставката ще се отрази на пазара на труда у нас. 

 

“Вдигането на данъци в този момент на криза със сигурност действа неблагоприятно на цялостната икономическа обстановка в страната, но със сигурност може да кажем, че вдигането на корпоративния данък с 50% означава 1,250 млрд. лева да бъдат взети от бизнеса. Това означава по-малко работни места и по-голяма безработица”, заяви Сачева. 

 

От ГЕРБ призоваха всички политически сили да излязат с позиция по темата дни преди изборите. 

 

Разрешиха мечката, нападнала жена в Белица, да бъде отстреляна

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

 

 

Подобни статии

Back to top button