БългарияПоследни новини

Тошко Йорданов обърка Радев с Първанов и прогнозира: Ако целите ни са истински, ще има правителство

След клетвата на народните представители започнаха изказванията на представителите на всяка от шестте парламентарни групи в новото Народно събрание. Първи на трибуната излезе зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

 

“Този парламент е по-различен от предишния. Според нас се припокрива повече с реалността. Самият факт, че тук присъства Министерският съвет за разлика от миналия път, означава, че тук са хора, които не се срамуват да застанат пред нас”, каза Йорданов. 

 

И допълни, правйки лапсус и обърквайки имената на настоящия президент Румен Радев и бившия – Георги Първанов:

 

“Знаете какви са резултатите, знаете до голяма степен и какво ще направим като политическа сила. Ние ще предложим кабинет, когато президентът Първанов … президентът Радев ни връчи мандата. Това с лапсуса беше забавно, но то беше в сферата на забавното”, коментира Тошко Йорданов след неловкия момент, предизвикал смях в залата.

 

Йорданов бе категоричен, че за посоката на развитие на страната няма основни различия с останалите политически партии и даде примери с правомощията на главния прокурор, съдебната реформа и доходите на пенсионери. 

 

Той прогнозира, че до 14-15 дни, ако всички партии спазят предварително заявеното, правителство ще има.

 

“Ако няма, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Това зависи от нас”, каза Йорданов. И допълни, че през следващите дни ще стане ясно дали партиите могат да работят заедно за целите, които са заявили, или “ще ходиме на избори”.

 

Според зам.-председателя на ИТН няма нищо неправилно или недемократично в това. 

 

ПЪРВИЯТ ЗВЪНЕЦ: Новият парламент започна работа с пожелание за стабилно управление (НА ЖИВО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button