БългарияПоследни новини

Питбул нахапа жестоко и счупи ръката на 10-годишно дете, собственикът е пуснат на свобода

Питбул нападна 10-годишно момче в събота в Самоков. Кучето нанесло сериозни травми по ръката на детето. Вуйчото на момчето успява да го изтръгне от захапката на кучето, чупейки собствената си ръка.

 

Вчера детето претърпява 4-часова операция в „Пирогов”.

 

„Детето още е с болки. Има счупване на кост, което се е получило от захапването от питбула”, разказа майката Иванка Лазарова пред Нова телевизия.

 

Собственикът на кучето е задържан за 72 часа, но по-късно стана ясно, че вече е освободен, 

 

По думите на началника на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” към ОД МВР – София Даниел Ламбов пред bTV, в съботния ден е получен сигнал, че дете е било нападнато от куче на неохраняем плаж край самоковското село Говедарци.

 

“Незабавно на място е пристигнал екип, който установява, че три лица са ползвали мястото с цел отдих, кучето се е отскубнало от повода и е ухапало 10-годишното момченце”, каза той.

 

Стопанинът на животното се е опитал да избяга, но по-късно е открит на територията на София и е задържан за срок от 24 часа. Към момента обаче вече е на свобода, а по негови думи става въпрос за инцидент.

 

Мъжът е криминално проявен за притежание на наркотични вещества. След задържането му са направени проби за наличие на употреба на наркотици, които са отрицателни.

 

 

В момента кучето се намира в приют и след разпореждане на наблюдаващия прокурор ще бъде взето решение каква ще бъде съдбата му.

 

Над 1 млн. българи вече са със завършен ваксинационен цикъл срещу COVID-19

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button