БългарияНа Фокус

ИТН за провалените преговори: Искаха постове и министерства

Остри думи от страна на ИТН след провалените преговори с останалите партии в парламента. Според Виктория Василева от партията останалите групи искали постове, министерства и овладяване на институции.

 

“Нека да ви кажем как видяхме парламентаризма през последните две седмици. Парламентаризмът се изразява в това едно да говорят на срещите с ръководството на парламентарната ни група, друго да говорят пред медиите и трето – пред групите си. Парламентаризмът се изразява в репликата: „Обещайте му нещо на Христо, пък после няма да го изпълните”. Парламентаризмът се свежда до „Моля ви, направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем!”. Парламентаризмът е реплика от типа: „Махнете този, сложете, който и да е, само не този”. Парламентаризмът е готовност на един господин да се жертва за министър, само дето никой не го е канил. Това е техният парламентаризъм, но не е нашият. И никога няма да бъде!”, каза Василева на брифинг в парламента. 

 

Тя бе категорична, че от ИТН са честни, но не такива са представителите на останалите партии.

 

“Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно. Не! Ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази. Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварителното договаряне на порциите”, каза Василева.

 

“Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияния. През цялото време очакваха другия разговор – кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост”, добави тя.

 

“Колкото и да обикалят по телевизионните студиа, няма как да изтрият срама от лицата си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата заради хилядите изречени неистини. Безпомощни са да обяснят и оправдаят лицемерието си”, обясни депутатът от ИТН.

“Омаскарухте себе си!”, обърна се Василева към тях и обяви, че структурите на ИТН са по-сплотени от всякога и това ще се види по време на следващите избори.

 

ГЕРБ ще представи правителство с премиер Даниел Митов, но веднага ще върне мандата

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button