БългарияПоследни новини

Вдовицата на загиналия пилот: Гледат те в очите и те лъжат

Като лъжи определи заключенията от разследването на катастрофата с Ми-Г-29 край Шабла вдовицата на загиналия пилот подполк. Валенти Терзиев – Димитрина Попова. Тя участва на пресконференцията на военния министър Георги Панайотов, на която бяха оповестени данните от проверките и експертизите след трагедията и зададе редица въпроси. На някои от тях получи конкретни, а на други – уклончиви отговори.

 

А дни по-късно от профила си във Фейсбук даде да се разбере, че не вярва на казаното пред нея и пред медиите.

 

“Вече към загубилите пространствена ориентация освен всички в по-предни постове влезе и полковник Василев, който с 3 катастрофи излезна “голям експерт”. Поне вече всичко го има документирано – указана височина между 7 хил. и 4 хил. метра, неизпълнявана задача от 15 г. и при първия проблем със смъртен случай. Абсолютно неподготвени кадри, май повече ръководни. И сега на Русев ли да вярвам или на мъжа ми? Толкова смело те гледат в очите и лъжат, и на това ли учат в БА?”, написа Попова във Фейсбук профила си като коментар към публикация от пресконференцията.

 

 

В друг пост тя разказва, че се чувства предадена от президента Румен Радев. На пресконференцията Попова каза, че дни след катастрофата с мъжа й държавният глава й се е обадил и я е попитал как е.

 

“Предадена по-скоро от честността и достойнството на Президента, поставен пред иронията на съдбата – “неговото правителство”, в частност МО да отговаря за дисциплинарните уволнения на “неговите протежета” от системата на ВВС. Има ли Радев толкова достойнство и да апелира за спазване на закона, колкото всички си мислят?”, попита Попова.

 

 

А в друга своя публикация разкритикува и действията на министъра на отбраната, назначен от Румен Радев и го призова да спази закона и да потърси виновници за катастрофата.

 

“Това, за което не ти стигат 10-15 минути на телевизионния екран и търсиш лична среща е да попиташ Министъра на отбраната кога ще спази закона и ще назначи комисия на Инспектората към МО за разследване на инцидента за истинските причини и онези “някои работи, ставали на земята”, защото “Военна полиция” не е органът, който да разследва и да излиза с доклади. Кога ще се потърси дисциплинарна отговорност от ръководните органи, защото при смърт на военнослужещ е задължително да има такава, независимо от наказателната отговорност, която Прокуратурата разследва. Срокът за налагане на дисциплинарни уволнения е 6 месеца от инцидента, а вече минаха повече от 3 месеца. Работи ли се от Министерството на отбраната за изясняване на отговорните лица или и неговите представители трябва да бъдат подвеждани под отговорност за неизпълнение на служебните задължения? И дали нещо може да ме спре да го направя, Г-н Панайотов – да Ви подведа под отговорност за неизпълнение на служебните Ви задължения? “, пише Попова.

 

 

Разкриха причината за уволнението на Асен Балтов от „Пирогов“

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button