БългарияНа Фокус

Ансамбълът ни по художествена гимнастика няма да участва на Световното първенство

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс. Това става ясно от публикация на Българската федерация по художествена гимнастика във Facebook.

 

“Получихме официална информация от БФХГ, която обявяваме с огромно съжаление!

 

Българският ансамбъл няма да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония) заради травма на Лаура Траатс!

 

Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка.

 

Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбор е невъзможно!

 

Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент!”, пишат от БФХГ.

 

 

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разясни ситуацията около контузията на Лаура Траатс пред БНТ.

 

„Тя не я е получила тежката травма, а се е обострила там. Тя имаше контузията от две години, но не е имала проблем с това нещо. Въобще не е имала проблем, сега се е обострила много“, сподели Илиана Раева.

Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки в Китакюшу и след втората Лаура Траатс е получила много силна болка. Последвала е консултация с д-р Мариян Добрев, като той е преценил, че гимнастичката не може да продължи заради травмата от дискова херния.

 

 

„И докторът е категоричен, че не трябва да играе“, добави Илиана Раева.

 

Президентът на федерацията е в България, не отпътува в с тима за Китакюшу. За нея здравето на момичетата е най-важно.

 

„Обострила се е, вчера след втората тренировка. Случват се такива неща, какво да правим, здравето на момичетата е най-важно“, завърши Илиана Раева.

 

За олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс това трябваше да е последното състезание.

 

Сагата „Вера Су“ приключи: Изтеглиха потъналия кораб

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

 

Подобни статии

Back to top button