БългарияНа Фокус

ЦИК показа бюлетината за балотажа и съобщи за проблеми при доставката на бюлетините и машините за вота

На брифинг в ЦИК говорителите на комисията представиха демоверсията на електронната бюлетина за гласуване с машина за балотажа на изборите за президент и вицепрезидент в неделя – 21 ноември.

 

Бюлетината ще е на една страница само с двете кандидат-президентски двойки и полето “Не подкрепям никого”. Номерата в бюлетината на 21-ви ноември ще бъдат същите, с които гласувахме за тези кандидат-президентски двойки на 14 ноември.

 

 

 

От комисията съобщиха за проблеми при доставката на бюлетините и машините за балотажа зад граница.

 

Става въпрос за нови устройства, които не са използвани на първи тур. Те вече пътуват до секционните избирателни комисии.

 

“Възможно е да има места съществува риск машините да не стигнат навреме”, алармира Цветозар Томов.

 

Днес са постъпили сигнали и за вероятност да не пристигнат и хартиени бюлетини до секционни избирателни комисии отвъд океана. Външно министерство прави всичко възможно да се съкрати срокът за доставка, обясниха от ЦИК.

 

А избирателната активност в чужбина е била много по-висока от тази у нас.

 

За първи път гласуват повече от 220 000 наши сънародници. Предишният рекорд е бил на 4 април тази година, когато гласуваха над 180 000 души.

 

“Т.е. ние забелязваме обратна тенденция на тази, която има в България. Избирателите извън страната проявиха по-висока активност, отколкото когато и да било друг път”, каза Цветозар Томов.

 

На важен УРОК ще те научи Сатурновият ти знак според зодията

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК 

Подобни статии

Back to top button