БългарияНа Фокус

Снегът отново изненада пътнопочистващите фирми: ТИР-ове закъсаха на “Хемус”, друг се обърна на Хаинбоаз

Ноември си отива със сняг в Западна България. И първият снеговалеж за пореден път изненада фирмите, които трябва да се грижат за почистване на пътищата у нас. Стигна се до затруднена пътна обстановка в проходите и планинските пътища, както и по някои ключови пътни артерии.

 

Десетки тирове закъсаха между втория и третия тунел на „Хемус” в посока София вследствие на снеговалежа. Екип на Нова телевизия установи, че платното към Варна се почиства.

 

В обратната посока обаче обработката е затруднена заради тежкотоварните автомобили, блокирали пътното платно.

 

 

Пясъкоразпръсквачите останали блокирани, което попречило да разпръснат пясък и луга. По мнението на специалисти грайферите на гумите на тировете са износени и това е причината за блокадата на „Хемус”. Шофьорите обаче твърдят, че имат хубави гуми, но е заледено.

 

 

 

Това доведе до затваряне на пътя в посока София. От АПИ съобщиха, че временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за всички МПС поради снегопочистване. Трафикът в посока София се осъществява за всички МПС по обходен маршрут: Правец – Ботевград – път I-1 – София.

 

Временно движението по магистралата в посока София от 39 км в района на Зелин е ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване. Автомобилите до 12 т преминават, а тежкотоварните изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна полиция”.

 

Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло, се е преобърнал на прохода “Хаинбоаз”.

 

Движението в района на инцидента е затруднено, но пътят е отворен при зимни условия.

 

Очаква се в следобедните часове камионът да бъде изтеглен с тежка техника. От рано тази сутрин и в този участък вали сняг.

 

От Агенция “Пътна инфраструктура” апелират към шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват необходимата дистанция.

 

На прохода „Петрохан” температурата е около минус 4 градуса. Образувала се е и снежна покривка над 10 см.

 

„В момента снегът е само на прохода „Петрохан” и в подножието село Бързия, Берковица. На терен в момента работят 8 машини и сме осигурили всичко необходимо пътят да бъде проходим”, обясни директорът на ОПУ-Монтана Влади Евлогов пред Нова телевизия.

 

224 жертви на коронавируса за денонощие, скочи и броят на новите случаи

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button