БългарияНа ФокусПоследни новини

Новите избори ще струват близо 88 млн. лева

87 млн. лв. ще струват новите избори. С тази сума ще бъдат покрити разходите по подготовката и отпечатването на избирателните списъци, закупуването и изработването на необходимите книжа и материали, отпечатването на бюлетините, логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет, възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии, компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Средствата бяха одобрени с постановление на правителството още на първото му редовно заседание.

Кабинетът има готовност да осигури и допълнителни средства при сключването на договори за логистика и техническа поддръжка на машините за гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности (в това число видеонаблюдението и видеозаснемането).

Заради липсата на приет държавен бюджет за 2023 година, финансирането на разходите за план-сметка ще се осъществява по реда на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет от 2022 година, Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година, където е предвидена изрична възможност Министерският съвет да одобрява финансиране за подготовката и произвеждането на избори съгласно Изборния кодекс, уточняват от правителствената пресслужба. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

СДС отново ще се коалира с ГЕРБ за изборите на 2 април

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Янев смята, че „Български възход“ ще премине 4-процентовата бариера

Подобни статии

Back to top button