БългарияНа ФокусПоследни новини

Ива Митева и Каримански от ИТН с нова коалиция за изборите

Бившите депутати от партията на Слави Триофнов “Има Такъв Народ” Ива Митева и Любомир Каримански заявиха, че ще участват в нова коалиция. Формацията ще се казва коалиция “Заедно”. В нея няма да участва ИТН, защото от партията неколкократно заявиха, че ще се явяват самостоятелно на предстоящите през април избори и вече се регистрираха за участие във вота.

Ива Митева беше председател на парламента в краткотрайните 45-о и 46-о Народно събрания, а Каримански – шеф на парламентарната комисия по бюджет и финанси в 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Каримански също така бе кандидат на Слави Трифонов за управител на БНБ, което предизвика сериозни трусове в управленската коалиция. 

Въпреки всичко, Митева и Каримански заявиха след разпада на правителството, че никога не са били членове на партията и нямат намерение вече да работят с нея. 

Каримански тогава зае пост в министерството на финансите, като съветник на служебния министър, като днес в съобщението обяви, че напуска този пост.

“Бих искал да благодаря на целия екип на Министерството на финансите, че през изминалите 4 месеца ме приеха като един от тях и работихме заедно! Благодарен съм, че можех открито и откровено да споделям с колегите професионалните си виждания, анализи и предложения. За краткото време усвоих нови знания и придобих опит от истински професионалисти, за което съм им дълбоко признателен. Вярвам, че само временно се разделям с едни прекрасни приятели, земни хора с необходимото професионално достойнство и лична чест”, казва той

Митева, от своя страна, работеше като правен експерт към администрацията на парламента, но влезе в неплатен отпуск. Преди да стане депутат, тя беше директор на правната дирекция на парламента.

Все още не е ясно дали коалицията ще участва в изборите на 2 април и не е ясно какви формации ще участват в коалицията. Не е ясно и дали ще се съюзят с партия “Развитие”, която бе създадена от други бивши кадри на ИТН миналата година.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Възраждане се регистрира за изборите на 2 април, ще се борят да бъдат първа политическа сила

Подобни статии

Back to top button