БългарияНа ФокусПоследни новини

18 загинали и 34 ранени мигранти открити в камиона край Локорско – сред тях има 6 годишно дете (ОБЗОР)

По-рано днес край село Локорско бяха открити 18 загинали от задушаване и 34 ранени мигранти до изоставен камион. Те са били в тайник под превозван дървен материал. Според прокуратурата става въпрос за афганистанци, които са били превозвани нелегално. Всичките мигранти са били млади мъже, без документи. Петима от тях са настанени в реанимация, като четирима са в тежко състояние и се е наложила интубация и командно дишане. Трима души са настанени в Клиника по спешна токсикология.

Сред загиналите мигранти днес е имало и малко дете на около 6 години, съобщиха по bTV. Още пет деца са били ранени и са в болницата в момента.

Жители на селото коментират, че редовно се изоставят бежанци край Локорско и това се е случвало поне 3-4 пъти досега.

Четирима задържани за инцидента

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по-рано днес съобщи, че трима души са били задържани във връзка с инцидента. За четвърти съобщи директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Атанас Илков. Четвъртият задържан е от Бургас, и той е шофирал камиона, който също е с бургаска регистрация. Все още се изясняват подробностите около инцидента, както и вината на четиримата задържани. 

Оцелелите са в шест столични болници, състоянието им е тежко

Пострадалите мигранти са били разпределени в шест столични болици. Те са с тежки наранявания, недостиг на кислород и дълго време без храна и вода. Здравният министър Асен Меджидиев, който пристигна в “Пирогов” сподели, че са били държани в тайника повече от един ден. Те нямат документи и към момента разговорите с тях са невъзможни. 

Камионът е бил запечатан с дървени греди и не е имало как да излезнат мигрантите. Те са разранили краката и ръцете си в опит да пробият през гредите. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Четирима арестувани във връзка със загиналите мигранти, били са афганистанци

Подобни статии

Back to top button