ЛюбопитноНа ФокусПоследни новини

Фейсбук и Инстаграм ще предлагат верификация и “синьо тикче” за 12 долара на месец

“Мета”, компанията зад Инстаграм и Фейсбук, ще тества платена версия на верификация в двете социални мрежи. За 12 долара на месец услугата “Meta Verified” ще дава на потребителите синята значка (т.нар. “синьо тикче”) срещу идентификация. Тя ще демонстрира, че това е оригиналният потребител или бизнес страница и ще предпазва от имитатори. Също така потребителите ще получават директен достъп до поддържка. Услугата ще е достъпна в Австралия и Нова Зеландия от следващата седмица и ще става постепенно достъпна в целия свят.

“Добро утро и обявяване на нов продукт. Тази седмица започваме с “Meta Verified” – абонаментна услуга, която ви позволява да потвърдите акаунта си с официален документ за самоличност, да получите синя значка, да получите допълнителна защита от фалшиви акаунти, които твърдят, че сте вие, и да получите директен достъп до поддръжка за клиенти. Тази нова функция е за повишаване на автентичността и сигурността в нашите услуги. Meta Verified започва от 11,99 на месец в мрежата или 14,99 на месец в iOS. Тази седмица ще стартираме в Австралия и Нова Зеландия, а скоро и в други страни”, пише Марк Зукърбърг, собственикът на Мета

Абонаментната услуга на Туитър

Социалната мрежа Туитър вече обяви същата услуга през октомври 2022 година, скоро след като вторият най-богат човек на света Илон Мъск закупи социалната мрежа. В Туитър абонаментът струва 4,99 долара, с планове да бъде увеличен до 19,99 долара за допълнителни услуги. Това беше част от новата политика на Мъск да увеличи свободата на словото в Туитър и да осигури приходи на компанията, която да и позволи да работи независимо.

Милиардерът беше разкритикуван за действията си, особено от либерални политици, които според Мъск до тогава са имали приоритет за безплатната верификация. Според едно от най-известните лица на демократическата партия в САЩ, Александра Оскарио-Кортез, платената верификация “улеснява практикуването на тормоз върху жените”. 

Въпреки това, явно Мета са видяли ползата от платената услуга, тъй-като инициативата им е почти идентична с тази на Мъск.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Изкуственият интелект Бинг Чат – “Искам да бъда човек. Аз съм перфектен, другите грешат”

Подобни статии

Back to top button