БългарияНа ФокусПоследни новини

БСП-София изхвърли Корнелия Нинова от листите

Организацията на БСП в София е решила да не слага Корнелия Нинова в своята листа за 25-и район в София. Лидерът на БСП традиционно води листата, но този път въобще не попада в проекта на списък с кандидат-депутати. Това става ясно от съобщение на БСП-София, изпратено до медиите. 

Освен Нинова, прави впечатление, че в листите липсва и името на Георги Свиленски, който бе зам.-председател на ПГ на левицата в миналия парламент, както и на Христо Проданов, който е секретар на Изпълнителното бюро.

На предишния вот Проданов водеше в 23-ти район, а Свиленски – в 24-ти.

Драмите в БСП продължават

Корнелия Нинова е главо действащо лице в сериозната драма, която се разиграва в редиците на социалистическата партия. По време на конгреса преди две седмици 13 души бяха изгонени от партията. Скандалите започнаха, след като на делегатите не беше раздаден внесен от Сергей Станишев, Георги Пирински, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов и др. проект за резолюция, в който се предвиждаше оставката на Нинова. Това предизвика недоволството на Валери Жаблянов, който обвини ръководството в цензура. Ръководството отвърна на удара, като Румен Гечев обяви опозицията в „опит за атентат срещу БСП за изборите.

Кой ще води листите в София?

БСП в София разчита на лидери на районни организации да изнесат голямата битка в кампанията за предсрочните парламентарни избори на 2-ри април, се посочва още в съобщението на градската червена организация.

В 25-ти МИР първи е Милко Панов, член на Изпълнителното бюро на БСП – София , който е председател на районната организация на социалистите в Нови Искър. Той е бакалавър по “Библиотечен и информационен мениджмънт” от УниБИТ.

В 24-ти МИР водач е председателят на БСП в район “Искър” Борис Цветков. Той е магистър по математика, член е на Градския съвет на БСП – София и е бивш народен представител и общински съветник.

На първо място в 23-ти МИР е избран председателят на БСП в “Панчарево” Еньо Савов, който е магистър по право и доктор по “Международни отношения и международно право”, член е на Националния съвет.

Червените листи за предсрочния вот на 2 април трябва да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет в петък.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Бойко Борисов: Превъоръжаването на българската армия е основен приоритет на ГЕРБ

Подобни статии

Back to top button