БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Заради корупция или глупост България обогати посредниците на оръжие за Украйна (ВИДЕО)

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов България е обогатила посредниците на оръжия за Украйна заради корупция или глупост. Това заяви той на брифинг в централата на партията. 

“Става година от войната в Украйна. Оттогава знамето на Украйна виси в централата ни. Осъждането помага морално на Украйна, но ние искаме да помагаме и на България. Няма да забравя как украинският министър се разхождаше безпризорно заради Кирил Петков из кулоарите на парламента. Не беше приет нашият закон за даване оръжие на Украйна. Те предприеха друга тактика, обогатиха посредниците. Същото направиха с посредниците на нафтата и бензина. Трябваше да застанем, както Полша. Заради корупция или глупост с милиарди се обогатяваха едни хора”.

-Бойко Борисов

Борисов поиска и премахването на Паметника на съветската армия в София, взимайки предвид вчерашния вандалски акт и чупенето на плочата на монумента. 

Преди няколко години искане на демонтаж на паметника имаше и от общинските съветници от “Демократична България”. 

“В първите 2 г. обстановката бе различна, имаше ковид и др. Ние искахме всичко да мине по каналния ред, очаквахме информация от Министерството на културата и областния управител. От 12 месеца ситуацията е различна. Войната промени тази тема и ние се присъединяваме към призива на колегите от ДБ този въпрос да бъде решен”.

-Димитър Вучев, общински съветник от ГЕРБ

Борисов даде на групата в Столичния общински съвет задача да направят всичко необходимо, за да бъде премахната плочата. 

“Докато нямаше война, светът бе доста колеблив, имаше Мински споразумения, водеха се разговори. Сега е тотално всичко различно. Стотици хиляди са загинали, разрушени са градовете. Това е варварска агресия, а не освободителна война, както искат да го изкарат”.

-Бойко Борисов

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ивайло Мирчев: Украинците отдавна спечелиха сърцата, уважението и подкрепата на свободния свят

Подобни статии

Back to top button