Рецепти с пиле
Пилешко месо със сирена и сметана
Може би ще си кажете – класика, но пилешкото месо със сирена и сметана е една от любимите ни рецепти, за които ще ви разкажем днес. Приготвянето е лесно и бързо, а вкусът – страхотен. Нужни са ви:
- Пилешки гърди – около 1 килограм
- Брашно – 100 грама
- Готварска сметана – 500 мл.
- Кашкавал – 50 грама
- Топено сирене – 50 грама
- Пушено сирене – 50 грама
- Масло – 60 грама
- Сол и черен пипер
Първо трябва да нарежете пилешките гърди на малки парчета. Измийте ги и овкусете с черен пипер и сол. Оваляйте месото в брашно и го изпържете в маслото. Намалете силата на котлона и добавете сметаната. Разбъркайте и добавете сирената, които предварително сте намачкали с вилица. Продължете да бъркате, докато сосът не придобие по-гъста консистенция. Поръсете с кашкавал и сервирайте.
Пилешко със соев сос и зеленчуци
Пилешкото със соев сос и зеленчуци е едно много вкусно ястие, перфектно за лятото. Със сигурност ще ви допадне, особено ако сте фенове на китайската кухня. Приготвянето не е трудно и отнема около 20 минути. Нужни са ви:
- 1 килограм пилешки гърди
- 1 червена чушка
- 1 зелена/жълта чушка
- 200 грама зелен боб
- 3 скилидки чесън
- 5 с.л. соев сос
- 3 с.л. зехтин
- Сол и черен пипер
Нарежете пилешкото месо на дребно, накълцайте на ситно чесъна и поставете в дълбок тиган със загрят зехтин. Запържете леко и добавете подправките и соевия сос. Разбърквайте докато пилешкото месо не е готово. След това добавете и нарязаните зеленчуци (най-добре на пръчици), запържете и сервирайте ястието.
Пиле Капрезе
Една от най-обичаните летни рецепти с пиле е именно пиле Капрезе. Приготвянето не е сложно, нито пък отнема прекалено много време, а финалното ястие определено си заслужава да бъде опитано. Нужни са ви:
- 4 пилешки гърди или бутчета
- 250 грама чери домати
- 130 грама сирене „Моцарела“
- 60 грама сирена „Пармезан“
- 40 грама кедрови ядки
- 150 мл. Балсамов оцет
- 4 стръка босилек
- 2-3 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. мед
- Сол и черен пипер
Първо трябва да кипнете оцета и меда, докато течността стане на половина. Охладете я и оставете на страни. Запечете ядките на сух тиган и също оставете на страни. Загрейте зехтина, сложете смачканите скилидки чесън и поставете овкусеното пиле. Запържете от двете страни, докато не придобие златист оттенък. Покрийте месото с моцарелата и поръсете с пармезан, а след това запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Нарежете доматите и босилека на дребно и разбъркайте. Изсипете ги при готовите бутчета, поръсете с кедрови ядки и полейте с балсамовата течност.