БългарияНа ФокусПоследни новини

Медиана: ГЕРБ-СДС води с 24,7%, ППДБ втори с 22,7%, Възраждане трети

За момента ГЕРБ-СДС води с 2% пред “Продължаваме Промяната – Демократична България” според проучване на социологическа агенция “Медиана”. Възраждане се изкачва на трето място с 12,5%, като задминава ДПС. БСП също ще влезе в парламента с 8,9%.

Партията на Стефан Янев “Български възход” влиза в парламента с 4,5% според Медиана, докато Левицата на Мая Манолова и бившите членове на БСП все още е под чертата с 3,5%, но с шансове да влезе при силна кампания.

Сред политиците Румен Радев запазва челната си позиция като най-популярен политик, а веднага след него е Бойко Борисов. Мая Манолова и Костадин Костадинов си поделят 3 и 4 място с еднаква популярност. 

Сред другите лидери Кирил Петков е едва на 7-мо място с 16% отговорили, че го смятат за добър политик, а Христо Иванов е на 10-то с 10%.

Спад се наблюдава при доверието към Корнелия Нинова и Атанас Атанасов.

Песимизъм се наблюдава сред хората за икономиката, като 67% са отговорили, че материалното положение на семейството им се е влошило през изминалата година, а едва 7% отчитат подобрение. 59% пък очакват положението да се влоши през тази година. 

Относно важните теми в момента, 60% от българите смятат, че България не трябва да дава оръжия на Украйна, 21% нямат мнение, а 19% подкрепят даването на оръжия. 

Относно еврото 59% смятат, че не е добре да се влиза в еврозоната, 24% не могат да преценят, а 17% подкрепят приемането на еврото. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеканов: Силно евро, силна Европа

Подобни статии

Back to top button