БългарияНа ФокусПоследни новини

ППДБ са се опитали да вкарат партия “Обединени земеделци” в коалицията, ЦИК им отказва

Коалицията “Продължаваме Промяната – Демократична България” е подала заявление за регистриране на нова партия в обединението, но им е било отказано поради изтичане на срока за регистрация. На 25 февруари в 17:40 е постъпило аявление от коалиция ПП-ДБ, подписано от представляващите коалицията Кирил Петков Петков, Асен Васков Василев, Христо Любомиров Иванов и Атанас Петров Атанасов, подадено от пълномощника Мартин Ангелов Бъбаров, с което е заявена за регистрация промяна в състава на коалицията, изразяваща се в присъединяване на политическа партия “ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ”.

ЦИК е информирал коалицията, че крайният срок за подаване на документи е 17:00 на 25.02.2023 г. и съответно е отказано вписването им в обединението.

Кои са “Обединени Земеделци”?

Партията е създадена през 2007 година след разцеплението година по-рано на Българския земеделски народен съюз – Народен съюз (БЗНС-НС) от групата около дългогодишния лидер на БЗНС-НС Анастасия Димитрова-Мозер. Тя бе председател на “Обединени земеделци” до 2011 г., оттогава лидер е Петя Ставрева.

През 2007 г. сегашната председателка на “Обединени земеделци” Петя Ставрева стана евродепутат от листата на ГЕРБ.

ППДБ предлагат коалиция на Обединени Земеделци

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Защо Лена не е водач? Нима не заслужава?! Защо я подценяват? Кой й прави тези номера?!Асен ли?

Подобни статии

Back to top button