БългарияНа ФокусПоследни новини

Нов скандал в ППДБ – Кремена Кунева не е в листите, БОЕЦ “нападат” Атанасов

Кремена Кунева, бившият депутат от “Демократична България”и кандидат за предишното НС от гражданската квота на ДСБ в 24 МИР в София, не намери място в кандидатдепутатските листи на ППДБ. Новината предизвика бурна реакция от сдружение “БОЕЦ”, което обяви, че “Атанасов ще носи отговорност”.

Кунева беше сред най-популярните депутати за привържениците на ДБ, благодарение на своите каузи за детското здравеопазване и центъра за помощ за украинските бежанци в София.

Тя обяви своето отсъствие от листите с публикация във Фейсбук, в която казва:

Да, няма да бъда кандидат за ваш представител в следващото народно събрание.
Не, не приключват усилията ми да преизграждаме всекидневно нашата държава, да опитваме да я правим по-емпатична, не отчуждена от хората, по-справедлива и по-почтена, да служи на гражданите – не да се самообслужва.
Трудно е да се каже, че решението да не участвам в предстоящите избори е мое. Буквално в последния момент получих предложение за неизбираемо място и прецених, че аз нямам необходимост името ми просто да “присъства” в избирателни листи.
От БОЕЦ реагираха на публикацията, като написаха:
Тази вечер БОЕЦ ще обявим своята позиция!
Атанасов ще носи отговорност. Явно за него “обединение” и “кауза” означават да отблъсне ярките граждански фигури и БОЕЦ, като най активната гражданска антикирупционна организация. А това са много хиляди гласове. КОЙ печели от това? Довечера ще отговорим на всички въпроси.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button