БългарияНа ФокусПоследни новини

Прокурорският син от Перник: Не знаех, че не мога да отида до отсрещния тротоар

Започна делото срещу прокурорския син от Перник – Васил Михайлов. Срещу него са повдигнати осем обвинения, сред които две за хулигански прояви, три за нанасяне на средни телесни повреди, две за леки телесни повреди и едно за закана за убийство, предава Нова ТВ.

В съдебнта зала трябваше да се явят девет пострадали, но от всички тях присъстваше само един. Някои от потърпевшите заявиха чрез своите адвокати, че искат да участват в процееса като частни обвинители и граждански ищци. Исковете, които те са подали срещу Михайлов са на обща стойност 40 хиляди лева. 

Адвокатът на обвиняемия поиска мярката му да бъде сменена с по-лека такава. Като причина за това Велин Велинов посочи, че мъжът бил млад и живеел в “здрава семейна среда”. 

От обвинението смятат, че мярката “задържане под стража” е необхдоима, тъй като съдът вече е определил, че Михайлов е нарушавал принудата. 

В отговор на това прокурорският син обясни, че не е нарушил наложения му преди месеци домашен арест, а не е знаел, че не може да отиде до отсрещния тротоар. 

Преди дни от прокуратурата обявиха, че Михайлов ще отговаря и за закана за убийство срещу надзирател от Централния софийски затвор. Той е преместен в Бобов дол, защото рисувал нацистки символи в килията си и влизал в конфликти с други лишени от свобода.

Съдът не излезе с решение виновен или не е Васил Михайлов. За да се споразумеят двете страни и да се затвори делото по-бързо, от защита искат част от обвиненията да отпаднат. От прокуратурата не изглежда да са готови на отстъпки. А след като съдът днес конституира и трима частни обвинители, те също трябва да са съгласни с решението, предава Нова ТВ. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Продължава разпадът на ППДБ -Манол Глишев се отрече от тях, нарича ги „измет“ и „комсомолци“

Подобни статии

Back to top button