На ФокусПоследни новиниСпорт

Новак Джокович пропуска турнирите в САЩ, защото не е ваксиниран

Новак Джокович може да пропусне турнирите в САЩ по тенис, защото все още се изисква външни лица да са ваксинирани с последната доза от ваксината за да влезнат в страната. 

Все по-сигурно е, че сръбският тенисист ще пропусне турнирите в Индиън Уелс и Маями, въпреки че изпрати молба до властите в Съединените американски щати да му позволят да влезе в страната.

Тя обаче беше отхвърлена. Катастрофалното решение съобщи в профила си сенаторът от Флорида Рик Скот, който разкри, че Новак няма да може да влезе в САЩ, обяви сръбският вестник “Телеграф”. Затова му остава само една възможност, която е да бъде помилван от президента на САЩ Джо Байдън и след неговата намеса решението да бъде променено.

В САЩ вече има огромен натиск върху властите заради споменатия случай. Изявиха се множество тенисисти и тенисистки, като този път подкрепата им оказа Федерацията по тенис на САЩ, както и US Open, които смятат, че всичко друго освен участието на Джокович би било несправедливо отношение към най-добрите в света.

Есенното участие на US Open за щастие не е под въпрос, тъй като американците най-накрая решиха да премахнат всички ограничения от май. Оттам нататък няма да има повече пречки за влизане в Съединените американски щати. 

Източник: Труд News

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още спортни новини кликнете ТУК

Статуята на Христос Спасител в Рио де Жанейро ще бъде оцветена в бяло, зелено и червено за 3-ти март

Подобни статии

Back to top button