На ФокусПоследни новиниСвят

Белгиец на колело обикаля Брюксел и разказва за Путин, облечен в цветовете на Русия

76-годишният Рене Демол обикаля на колело квартала на Европейските институции в Брюксел облечен в цветовете на Русия, с руски флаг и обяснява за подкрепата си за Русия на всеки, който се спре, съобщава Politico. 

Демол се разхожда из квартала, пълен с украински флагове и подкрепа за Украйна с пуловер, на който пише “РУСИЯ”. Той обича да разказва за своята подкрепа за Русия и твърди, че Владимир Путин “не е като другите президенти”. Запитан за президента Зеленски, той го описва като “малкото момченце на американците”. 

Според него Европа е “американска нацистка финансова организация” и трябва Америка да излезе от Европа за да стане отново тя велика, заедно с Украйна и Русия. 

Демол среща много противници на улиците, които го спират и оспорват твърденията му. Някои от тях му казват, че подкрепя убийци и терористи, а други просто му казват, че това, което прави, не е особено умно. Украинци, живяли дълго в Брюксел, го призовават да напусне за Русия.

От велисопеда му виси торба от руското посолство, която съдържа руска торта и малка бутилка водка. Според него дипломатите са го видяли да минава покрай посолството и са му дали торбичката.

“Не я исках. Не ме интересуват подаръците”

Въпреки това, той я разнася със себе си навсякъде.

Все още не е ясно как белгиец, роден в Брюксел, който не знае руски и никога не е бил в Русия, има подобна подкрепа към държавата, споделя Политико. 

Това не е първият подобен случай с Демол, който преди няколко години се е разхождал с колелото си с чучело на политик от националистическата фламандска партия N-VA. Тогава той е бил голям фен на фламандската сепаратиска партия, въпреки, че самият той не е фламандец. 

Подобни статии

Back to top button